Ασ γνωριστουμε

Γεια σας, είμαι η Έφη!

Πάντα μου άρεσε να φωτογραφίζω. Δούλεψα δίπλα σε καταξιωμένους φωτογράφους επί σειρά ετών, παράλληλα με τις εποχές που απέκτησα τους δύο γιούς μου, ανακαλύπτοντας έτσι, μέσα από την αγάπη μου για τη φωτογραφία, την ανεξάντλητη μοναδικότητα στο παιδικό πορτραίτο. Μερικά χρόνια πριν έκανα πραγματικότητα ένα κρυφό μου όνειρο: να ασχοληθώ με τη φωτογραφία επαγγελματικά και αυτόνομα, εστιάζοντας στην πιο αγνή και ευαίσθητη ηλικία του ανθρώπου, τη βρεφική και παιδική.  Ως μητέρα δύο αγοριών, πιστεύω πως η πιο όμορφη εικόνα είναι το πρόσωπο ενός παιδιού, οποιασδήποτε ηλικίας, όπως επίσης και της εγκύου που περιμένει με ανυπομονησία να γνωρίσει το αγέννητο μωρό της. Τίποτε δεν συγκρίνεται με το θείο δώρο της μητρότητας. Συμβαίνει στη ζωή μιας γυναίκας πολύ λίγες φορές και διαρκεί πολύ λίγο… Τόσο στην εγκυμοσύνη, όσο και στη βρεφική και παιδική ηλικία, οι αλλαγές είναι μεγάλες και ταχύτατες και, από τη μία μέρα στην άλλη, όλα είναι διαφορετικά. Αυτές τις αλλαγές, λατρεύω να τις μετατρέπω σε όμορφες εικόνες, αναμνήσεις για μια ζωή!

Ανήσυχο πνεύμα και με ιδιαίτερη αγάπη για τις τέχνες, πάντα μου άρεσε να ανακατεύω τα πινέλα ζωγραφικής με τον μεγάλο μου γιο, Κωνσταντίνο ή να φτιάχνω αγαλματίδια από πηλό με τον μικρό μου Άγγελο, απολαμβάνοντας έτσι τον υπέροχο κόσμο των παιδιών όταν δημιουργούν! Μέσα από όλη αυτή την καλλιτεχνική διάθεση, η φωτογραφία ήρθε απλά και φυσικά να συμπληρώσει και να ομορφύνει την κάθε μέρα μου. Επιπλέον, μου προσφέρει την ευκαιρία, τώρα που τα δικά μου «μωρά» μεγάλωσαν, να είμαι κοντά σε όλη αυτή την υπέροχη περίοδο της μητρότητας. Θεωρώ ότι ένα από τα πιο όμορφα δώρα που μπορεί να προσφέρει ένας γονιός στο, ενήλικο πια, παιδί του, είναι ένα άλμπουμ με καλλιτεχνικές εικόνες από τη βρεφική και παιδική του ηλικία και για αυτό εστιάζω το φακό και την καρδιά μου στα υπέροχα πλάσματα που έχω την τιμή να απαθανατίσω, με στόχο να ξεκλέψω ένα αξέχαστο βλέμμα, ένα χαμόγελο, μια γλυκιά στιγμή και για τους δύο.

Νιώθω περήφανη όταν βλέπω ότι οι φωτογραφίες μου καθρεφτίζουν το πάθος μου για αυτό που κάνω και επιβεβαιώνουν αυτό που αισθάνομαι κάθε μέρα, ότι η δουλειά μου είναι η πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο.